Genii cu acces la internet | GeorgeToma.ro | Tasteful stories

Genii cu acces la internet

6 Mar 2008

Nu poti, ca jurnalist, sa te folosesti de spatiul din ziarul în care scrii pentru a rezolva probleme personale. Mai ales dispute personale cu colegii de breasla. Nu e etic, nu e deontologic. Ziarul nu te plateste sa spui oamenilor ca esti mai bun ca adversarul tau. Parca asta am învatat la scoala, asta ne spuneau profesorii. Şi cred ca asta am auzit demult de la un anumit profesor care preda un curs, parca “Etica si deontologie“.
Nu l-am mai citit de mult timp în paginile de opinii ale Ziarului de Iasi (din lipsa de timp si de interes), dar astazi mi-a fost atrasa atentia spre un articol publicat în zona de comentarii – excelent loc de a exprima opinii demne de luat în seama. Domnul profesor acuza editorul ziarului de cenzura (explicatia nepublicarii articolului e pe blogul lui Toni Hritac, redactor sef Ziarul de Iasi – sunt perfect de acord) si pe domnul Condurache de câteva lucruri. Nu intru în detalii ca iar se ia de mine domnul Postu. Apropo, data viitoare vreau sa ma citati exact si sa precizati sursa. Asa e etic, ca asa ne-a învatat domnul Ioncioaia (sic!).
Dupa ce am terminat de citit “articolul cenzurat” si m-am amuzat de cele scrise si de comentarii mi-a parut rau ca am facut “Etica si Deontologie”, pentru ca am facut degeaba. Tot ce ne-a spus la curs despre etica a încalcat prin actiunile din ultimele zile.
Pacat.
Internetul e liber. E, dupa cum spune domnul Ioncioaia, o fufa. “Cum spuneam, internetul ar trebui trecut in romana la genul feminin: te tradeaza cind ai mai multa nevoie de el! Sau de ea!“. Daca stii sa îl folosesti reusesti sa nu cazi în penibil. Daca nu stii, risti sa îti îneci brandul “navigând” si scriind de rau despre altii.

Recomandă articolul:

  


Comentarii

1. Blade | 7 Mar 2008 | 21:16:43

Partizan, partizan, partizan. Incearca si poate o sa devii independent, caci uneori chiar si “formatorii” mai au pete.

2. George | 8 Mar 2008 | 20:41:50

IdependenÅ£a am învaÅ£at-o în redacÅ£ie la Opinia, nu la cursul de etica, asa ca… nu are rost sa îÅ£i explic, oricum nu stii despre ce e vorba în tot circul asta.

3. Blade | 11 Mar 2008 | 10:47:36

Poate stiu prea bine despre ce e vorba in tot circul asta-nu subestima “puterea informatiei” si proximitatea. Suna patetic faza aia cu “Opinia”-data viitoare incearca sa fii mai creativ.

4. George | 11 Mar 2008 | 14:01:10

Si ce daca e patetica? E adevarata.

:)) “Puterea InformaÅ£iei” fie cu tine!Tu ce crezi?Twitter

Facebook

InstagramCopyright

Licenţa Creative Commons